Napszemüveg - Cylinder Optika

Napszemüveg

Valljuk be őszintén amikor napszemüveget szeretnénk vásárolni, jó előre tudjuk, hogy ez hosszú menet lesz, mert ebben az esetben hatványozottan igaz az, rendben van hogy szükséges és hasznos a napszemüveg, no de szép is legyen! Üzletünkben megannyi minőségi napszemüveg áll rendelkezésére, hogy megtalálja közülük azt a darabot mely mindennapi viseletének megfelelő kiegészítője lesz. Vásárolhat többet is, hiszen közel sem biztos, hogy ugyanaz a napszemüveg alkalmas lesz Önnek sportoláshoz, a mindennapokhoz, vagy egy tóparton, verőfényes napsütésben eltöltött lustálkodáshoz. Ha a több napszemüveg vásárlása nem megoldható, vagy feleslegesnek érzi, egy pót napszemüveg beszerzésén mindenképpen érdemes elgondolkodnia.

Milyen a jó napszemüveg?

Az első funkciója, hogy védje szemünket a káros sugaraktól. A napszemüveg lencséinek az UV sugárzástól kell, hogy megóvják szemünket, ezért UV szűrő réteggel van bevonva a napszemüvegek lencséje. Nem javasoljuk a benzinkúton illetve kisebb élelmiszer boltokban, drogériákban való szemüveg vásárlását, mert sajnos kicsi rá az esély, hogy az ott található napszemüvegek, a megfelelő UV sugárzás elleni védelemmel vannak felvértezve. Mindenképpen konzultáljon optikában, szakemberrel vásárlás előtt. Két dolgot érdemes azonnal megkeresnie a megvásárolni kívánt napszemüvegen. Az egyik a CE jelzés, mely a napszemüveg EU szabványnak megfelelését mutatja, a másik pedig az UV 400 jelölés, ami arról biztosítja a leendő napszemüveg tulajdonost, hogy a napszemüvege 100 % – ban véd az UV sugaraktól.

Néhány tanács még végezetül a napszemüveg kiválasztásához.

Kiindulási alap, arcunk formája, orrunk – orrnyergünk mérete és a szemeink távolsága. Leginkább arcunk formájához képest elütő formájú napszemüveget válasszunk, ugyanis egy kerek arcú ember, kerek, domború vonulatokkal rendelkező napszemüveggel még jobban kihangsúlyozza ezt a formát. Az orrunkon a napszemüveg kényelmesen kell, hogy elhelyezkedjen, minimális kényelmetlen érzés esetén, válasszon másik napszemüveget, vagy napszemüveg keretet, mert hosszú távon biztosan megbánná ha egy ilyen napszemüveget választana.

Érdeklődjön szolgáltatásainkról, keressen fel minket!

Márkahűség esetén, ha a preferált napszemüveg márka, nem alkalmas valami oknál fogva arra, hogy megfeleljen számunkra, inkább engedjük el és próbáljunk a szemnek legmegfelelőbbet választani. Egyébként is, ha a napszemüveg UV szűrős és EU szabványoknak megfelelő az árban már leginkább csak a márkát fizetjük meg, többet és jobbat nem fogunk kapni, így érdemes átgondolni, hogy biztosan csak azt a márka jelzéssel ellátott napszemüveget akarjuk megvásárolni, miközben előfordulhat, hogy 10 – 15 vagy akár 20.000 forinttal is drágább lesz adott napszemüveg.