Kontaktlencse - Cylinder Optika

Kontaktlencse

Kontaktlencse vásárlás esetén a rövidlátás, távollátás, asztigmia, presbyopia problémáira keresünk gyógyírt. Azonban ha ügyesek vagyunk, nem mellesleg, komoly esztétikai élményt is nyújthat a közvetlen a szaruhártyára helyezendő kontaktlencse.

Kontaktlencsét bármilyen korú ember viselhet, viszont gyakoribb az idősebb korosztály körében a viselése, mivel a gyerekek, nem minden esetben vannak felkészülve a kontaktlencse, mindennapi rutint igénylő felelősségre. Javasolt szakemberrel beszélnie, mielőtt kiskorú gyermekének kontaktlencsét vásárolna és ha minden információt figyelembe véve a lurkó úgy dönt, hogy tudja vállalni a ’’ felelősséget ’’ mely a kontaktlencse viselésével jár, bele is lehet vágni. Mint említettük nem csak látását javítja majd és könnyít meg a hétköznapokat, hanem bónuszként a megfelelő kontaktlencse kiválasztása esetén még egy plusz pontot szerezhet tekintetünk. Felnőttek esetében az út a kontaktlencse viseléséig sokkal könnyebb, egy konzultáció szakemberünkkel pontosan milyen problémát kell megoldania a kontaktlencsének és egy döntés. A következő pillanatban szinte már élvezhetjük is jobb élesebb látás nyújtotta előnyöket.

A kontaktlencse vásárlást megelőzi megannyi kérdés, melyre nem lehet itt a teljesség igényével válaszolni, hiszen mindenkinek más – más kérdései merülnek fel, de annyit megtehetünk, hogy pár sorban némileg útbaigazítást tudjunk adni, hogy mire felveszi velünk a kapcsolatot, már tisztább legyen a kép a kérdésében.

Kontaktlencse illesztés és betanítás

Előfordul, hogy első körben próbalencsét szeretnénk választani, ebben az esetben optometrista vagy szemorvos átfogó vizsgálata és ajánlása szükséges ahhoz, hogy használatba vegye a próbalencséket. Amint megvan a kontaktlencse, jöhetnek a mindennapok a lencsével, melyek még szokatlanok lehetnek az új viselet miatt, de nem kell aggódnia, pár nap alatt hozzá lehet szokni. Példaként említve nem kell megijednie, ha véletlenül elmozdul a kontaktlencséje, a szemén fog maradni míg vissza nem helyezi. A kontaktlencse használatának mindenki esetében más és más a menetrendje. Mindenképpen tartsa be a szakember által adott instrukciókat, a lencsék cseréjét illetően, különösen elalvás előtt. Tartsa észben, hogy alvás közben csak akkor viselheti kontaktlencséjét, ha folyamatos viselésre tervezett kontaktlencséje van és azt is úgy, hogy az instrukciók melyeket kapott szemorvostól vagy optikusától, be legyenek tartva.

Optikánkban lágy kontaktlencse illesztést is végzünk. Diagnosztikus lencsék segítségével a kezdők is kipróbálhatják a kontaktlencse viselés élményét. Az első kontaktlencse illesztés esetén egy általános látásvizsgálat előzi meg. Az itt kapott aktuális eredmény alapján próba kontaktlencsét rendelünk. A próba megékezésekor időpontot egyeztetünk betanításra, amely során elsajátíthatóak a kontaktlencse viselés szabályai (amiket kötelezően be kell tartani), a lencse felillesztése a szemre és a levétele. Ez kb. 1-1,5 órát vesz igénybe. Ha sikeres a betanulás, egy hét viselés után kontroll vizsgálatra lesz szükség.

Évente egyszer – vagy panasz esetén azonnal – kontroll vizsgálat szükséges!

Időpontot +36-1-302-2470 telefonszámon lehet egyeztetni.

Érdeklődjön szolgáltatásainkról, keressen fel minket!

Kontaktlencse ápolás és ápolófolyadékok

A kontaktlencsét folyamatosan tisztítani kell és ehhez a megfelelő ápoló szereket szükséges beszereznie. Ez alól kivétel a naponta eldobható kontaktlencse.  A végén pedig ejtsünk szót a kontaktlencse tárolásáról is. Semmiképpen ne tegye bele vízbe, akármilyen desztillált vízről is van szó, vagy egyéb más folyékony, folyós halmazállapotú folyadékba. A kontaktlencse tárolására csakis az erre a célra javasolt kontaktlencse folyadék alkalmas. Ezen témák mellett pár perc alatt, eszébe juthat még számtalan kérdés, ezért is javasoljuk, hogy vegye fel szakembereinkkel a kapcsolatot, hiszen szeme egészsége nem várhat. Válassza a Cylinder Optikát és azonnal készséggel állunk rendelkezésére.

A kontaktlencsékhez hasonlóan az ápolófolyadékok is eltérőek lehetnek. A többfunkciós folyadékok egyszerűvé és kényelmessé teszik a lencseápolást, mivel egyszerre tisztítható, fertőtleníthető és leöblíthető velük a kontaktlencse.

A kontaktlencse ápolása, tárolása függ a lencse alapanyagától, csereidejétől és viselési módjától is. A hosszabb csereidejű (3 hónap vagy több) lencséknél a napi alapos tisztításon kívül rendszeres fehérje oldást javasolunk. A rövidebb csereidejű lencsék esetén elegendő lehet a többfunkciós oldattal történő napi tisztítás vagy öblítés. Gyakori csereidejű kontaktlencséknél folyadékváltáskor lencsét is kell cserélni! Ugyanazt a lencsét felváltva különböző oldatokban ne tároljuk, mert a különböző kémiai reakciók végeredményeképpen akut vörös szem alakulhat ki!